Jdi na obsah Jdi na menu
 


"Už jako malé  si kamarádky vybírají hlavně podle vzhledu a všechna přátelství  berou opravdu dost vážně.Jenže tehdy je ještě vůbec nenapadlo,že by to mohlo znamenat i něco víc...," Obrazek

Den pravdy
"Pak ale přichází puberta a s ní první vztahy s klukama...a tehdy nastává zlom.Na ten den,kdy se někomu  otevřely oči,nikdo nezapomene.Měl to být hezký romantický večer s jedním sympatickým klukem.Ale místo toho,aby se sbližovali a užívali si jeden druhého,ona mu neustále vyprávěla o holkách.Nějakou dobu ji  jen mlčky poslouchal a pak se mě na rovinu zeptal : Proč jsi vlastně se mnou,když tě ve skutečnosti přitahují holky? Chvíli  na něj nechápavě koukala,ale pak jí to došlo...Věděla ,že nemá cenu si nic nalhávat a že je na čase podívat se pravdě do očí..."

ObrazekHolky jsou lepší
"Brzy na to přichází první vztahy a s nima i sexuální zkušenosti s holkama.A tehdy si uvědomila ten velký rozdíl... nejenže u holky našla mnohem větší porozumění a souznění, ale také přišla na to,že to všechno předtím byl pouze sex.Až se ženou zažila pravé milování.Pamatuje si,že s každým klukem
jí vždycky něco chybělo,ale nedokázala  poznat,co to je.Myslela ,že je to jen typem kluka,a vůbec jí nenapadlo,že chyba je vlastně v jí samotné ..."

Jak to říct rodičům ?

Tato stať je výběrem několika článků a důležitých informací, které sesbírali ve skotském spolku rodičů Parents Enquiry a organizaci na podporu mladých LGBT lidí Stonewall v Edinburghu.

Správný okamžik
Neexistuje žádný zaručeně správný způsob, jak oznámit svým rodičům, že jste homosexuální. Jelikož žádné dvě rodiny nejsou úplně stejné, tak metoda i volba slov se budou v jedné od druhé lišit. Avšak mnoho reakcí je společných všem rodinám a jejich znalost často pomůže pro nalezení té nejlepší metody pro rodinu vaši.

ObrazekJak
Jen málo rodičů si představí, že by jejich dítě mohlo být homosexuální. A i ti, kteří měli podezření, jsou stejně šokováni, když se o tom dozví. Vy jste měli možná i několik let na to se postupně smířit s tím, že jste homosexuální. Vaši rodiče, až jim to řeknete, nebudou mít čas žádný. Přesto, že pro teenagery je to někdy obtížné přiznat, že jejich rodiče je znají nejlépe, nemůžete popřít, že váš vývoj sledovali od narození. Je proto pro ně těžké přijmout, že je zde stránka vaší osobnosti, o které nikdy nevěděli. Jsou zde určité věci, které v šoku říkají téměř všichni rodiče. Patří sem věty jako: "Jak si můžeš být jistý/á?", "Prošel/a jsem si podobným obdobím v tvém věku, z toho vyrosteš", "Ani jsi to pořádně s opačným pohlavím nezkoušel/a" nebo "Jak to můžeš ve svém věku vědět?". Na tohle vůbec není lehké odpovědět, pokud jste si sami sebou nejistí.

Obrazek

Blbé narážky
"Než se ale se svou orientací smířila,chvíli to trvalo.Nejvíc se bála reakce okolí. Stačilo,že když  se na střední škole zamilovala do jedné spolužačky , její spolužáci si neodpustili spoustu nepřijemných poznámek.Pak se ale v jednom lezbickém klubu seznámila se dvěma cizinkami,které jí ukázaly,že i jako lesbička může žít úplně normálně. Jela s nimi dokonce do Švédska na festival homosexuálů... Byl to úžsný zážitek,který jí dodal hodně energie a síly..."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář