Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodiny smrti neúprosně ukrajují z našich životů a čas, který nám byl vyměřen se každou sekundu zmenšuje. Najdete-li odvahu, můžete si nechat vypočítat, pravděpodobnou délku vašeho života a na stránce http://www.vestirna.com/www2/_smrt/index.php

ObrazekK životu každého z nás patří skutečnost, že kdykoliv a kdekoliv můžeme zemřít. Nejrůznější lékařská péče nám může sice život prodloužit, ale nemůže smrt zrušit! Není smysluplné před tím zavírat oči. Proč existuje smrt, kde se vzala?!

V běžné mluvě se pojem smrt používá prakticky výhradně ve vztahu k celému organismu, ale v přírodních vědách a lékařství se běžně lze setkat například s pojmem buněčná smrt, kde se slovo smrt vztahuje k části organismu.

 

Rozdělení smrti:

  • Přirozená smrt (stářím, podlehnutí nemoci )
  • Sebevražda
  • Vražda
  • Eutanazie

 

 

    Obrazek

Sebevražda

Sebevražda je akt vědomého a úmyslného ukončení vlastního života. Člověk, který tento čin provede, se nazývá sebevrah. Sebevražda je nejčastější příčinou nepřirozeného úmrtí . Počet sebevražd se dlouhodobě zvyšuje a očekává se, že tento trend bude dále pokračovat .

Vražda

Nejdřív jí pověsil na řetěz poté jí rozsekl sekerkou hrdo ...

Obrazek

 

Vraždou se rozumí zločin spáchyný člověkem na jiné lidské bytosti,jenž způsobí smrt bez právního oprávnění a je vykonán s úmyslem zabít .

Člověk, který vraždí, se nazývá vrah, zavražděný pak oběť.Vražda může být provedená v afektu anebo naplánovaná. Výzkumem chování vrahů, motivů k vraždám vedoucím a dalšími pojmy s vraždou spojenými se z psychologického hlediska zabývá forenzní (soudní) psychologie .

A nakonec ji narval do vany ...Obrazek

Vícenásobný vrah je vrah, který má více obětí. Termín je často zaměňován s pojem sériová vražda,která je však pouze jedním druhem vícenásobné vraždy. Stále dochází k především empirickému výzkumu, který přináší nové poznatky o páchaných zločinech a také jejich nové definice.

  • Masový vrah (mass murder) – zabije více obětí na jedno místě v jednom nepřetržitém časovém úseku. Příkladem mohou být sebevražední atentátníci.
  • Vrah na vražedné vlně (spree murder)zločiny páchá v jednom spojitém (většinou krátkém) časovém intervalu a v určité lokalitě. Místa činů jsou se však něčím liší. Příznačné je náhlé ukončení vražd, vrah se sám od sebe zastaví (vražedná vlna sama od sebe „vyšumí“).
  • Sériový vrah (serial killer) vraždí na různých místech v různých časových intervalech. Každý zločin je samostatným dílem a může být aktivní i po velmi dlouhou dobu (sám od sebe s vražděním nepřestane).

     

     

  •  

    Komentáře

    Přidat komentář

    Přehled komentářů

    echut

    (picicmunda, 9. 11. 2009 11:52)

    nechut jak jinakto nazvat tyto obrazky by jste sem opravdu nemely davat x(